Στέλιος Αρακάς
Στη θάλασσα, που τον εμπνέει πάντα
VIR ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ

Στέλιος Αρακάς

Ο Στέλιος Αρακάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο.

Ένας παθιασμένος, επαγγελματίας σεφ, που μετρά 13 χρόνια με ξεχωριστές και γεμάτες εμπειρίες σε εστιατόρια με αστέρια Michelin αλλά και σε πολυτελή θέρετρα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ξεκίνησε την καριέρα του δίπλα στον Γιώργο Βενιέρη, στο Electra Palace και αργότερα συμμετείχε στην ομάδα του ιδίου στο Deals στην Φιλοθέη. Ακολούθησαν το Funky Gourmet (**Michelin), αλλά και εστιατόρια στο εξωτερικό, το Relae (1* Michelin), το Vendome (***Michelin) στην Γερμάνια , καθώς και στο Pollen Street (1* Michelin) με τον Jason Atherton στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το «Myconian Villa Collection» στο Νησί των Ανέμων ως executive chef και με τα «Canaves Οia» στη Σαντορίνη ως complex executive chef. Επίσης, εργάστηκε στη Σαουδική Αραβία, ως Group Executive Chef για την εταιρεία Siham Company και μαγείρευε για τον βασιλιά Salman bin Abdulaziz Al Saud, στη θαλαμηγό του.

Στην ερώτηση πού διαφέρει η δουλειά ενός σεφ σε σκάφος μας απαντά: «Στο σκάφος δεν έχεις το προσωπικό που έχεις στα εστιατόρια. Πρέπει να κάνεις τα περισσότερα μόνος σου. Και επίσης βρίσκεσαι στη δουλειά σου 24 ώρες το 24ωρο αφού κοιμάσαι εκεί. Πρέπει να μάθεις να εργάζεσαι και να κάνεις εντυπωσιακά πράγματα σε περιορισμένο χώρο, να έχεις υπολογίσει σωστά τις προμήθειές σου και να φτιάχνεις γεύματα που να ανταποκρίνονται στα γούστα όχι μόνο του ιδιοκτήτη αλλά και όλης της οικογένειάς του, των παιδιών του. Έχεις λοιπόν μια μεγάλη γκάμα ανθρώπων να ικανοποιήσεις και μάλιστα για όλα τα γεύματα της ημέρας».

Όσον άφορα τις σπουδές του στη μαγειρική, τελείωσε τη σχολή CHEF D’OEVRE στην Ελλάδα και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στο Παρίσι όπως τα:

  • Ritz Escoffier Paris
    French cuisine
  • Alain Ducasse Education Paris
    Field Of Study Nature Healthy
  • Le Cordon Bleu Paris
    Boulangerie

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Σεφ ανά τον κόσμο και έχει διακριθεί για το πάθος του για την μαγειρική καθώς και για το ταλέντο του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι του έχουν δώσει τον τίτλο «Salvador Dali» της γαστρονομίας.

Τέλος, αξιοσημείωτες είναι οι διακρίσεις του σε διαγωνισμούς μαγειρικής όπου είχε λάβει μέρος, όταν πρωτοξεκίνησε με την μαγειρική, σε Ελλάδα και Ισραήλ.

O Στέλιος Αρακάς αγαπά τα ελληνικά προϊόντα και τα superfoods, όπως και τη fusion προσέγγιση, ενώ φιλοδοξεί να κάνει τη Σύρο γαστρονομικό προορισμό.

Read more