
VIR ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ
Σπαγγέτι με αχιβάδες
Με λίγα αλλά ποιοτικά υλικά μπορούμε πολύ γρήγορα, να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό φαγητό.
Υικά- 1 ½ κιλό αχιβάδες
- ½ κιλό σπαγγέτι
- 40ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 150ml λευκό κρασί
- ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμό απο 1 λεμόνι (ή όσο μας αρέσει)
- 40ml ελαιόλαδο για το τελείωμα
- πιπέρι φρεσκοτριμμενο (προσοχή όχι αλάτι – έχουν αρκετό οι αχιβάδες)
- Σε ένα κατσαρολακι σοτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο για ½ λεπτό
- Προσθέτουμε τις αχιβάδες, σοτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και ψήνουμε μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα σπαγγέτι σε πολύ και αλατισμένο νερό για όση ώρα λέει η συσκευασία (al dente). Σουρώνουμε και ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα
- Προσθέτουμε τις αχιβάδες με το ζουμί τους, το μαϊντανό, το λεμόνι , το πιπέρι και το ελαιόλαδο