Σπαγγέτι με αχιβάδες
Ένα elegant πιάτο
VIR ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ

Σπαγγέτι με αχιβάδες

Με λίγα αλλά ποιοτικά υλικά μπορούμε πολύ γρήγορα, να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό φαγητό.

Υικά
  1. 1 ½ κιλό αχιβάδες
  2. ½ κιλό σπαγγέτι
  3. 40ml ελαιόλαδο
  4. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  5. 150ml λευκό κρασί
  6. ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  7. χυμό απο 1 λεμόνι (ή όσο μας αρέσει)
  8. 40ml ελαιόλαδο για το τελείωμα
  9. πιπέρι φρεσκοτριμμενο (προσοχή όχι αλάτι – έχουν αρκετό οι αχιβάδες)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολακι σοτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο για ½ λεπτό
  2. Προσθέτουμε τις αχιβάδες, σοτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και ψήνουμε μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα σπαγγέτι σε πολύ και αλατισμένο νερό για όση ώρα λέει η συσκευασία (al dente). Σουρώνουμε  και ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα
  4. Προσθέτουμε τις αχιβάδες με το ζουμί τους, το μαϊντανό, το λεμόνι , το πιπέρι και το ελαιόλαδο

Read more