
Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς φτιάξτε μοσχαράκι Wellington
Μοσχαράκι Wellington: Ένα ξεχωριστό πιάτο για τις πιο ξεχωριστές ημέρες.
Υλικά1 φιλέτο μοσχαρίσιο γύρω στα 2 κιλά
30 ml ελαιόλαδο
1 σφολιάτα
150 γρ προσούτο
500 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα
100 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Ντίξον μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Φρεσκοτριμμένο μαϊντανό
Ένα ποτήρι κρασί

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια με λίγο φρέσκο θυμάρι και το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να πιει τα υγρά και το βάζουμε ψυγείο να παγώσει. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο (αφού το αλατοπιπερώσουμε ) για να πάρει χρώμα γύρω γύρω. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και το αλείφουμε καλή με τη Ντιζόν. Ανοίγουμε τη σφολιάτα μας και βάζουμε πρώτα το προσούτο και το μείγμα με τα μανιτάρια. Από πάνω το φιλέτο και κλείνουμε τη σφολιάτα και αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά εξαρτάται το μέγεθος.
Σάλτσα με φρούτα του δάσους Υλικά1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
350 γρ ανάμεικτα φρούτα κατεψυγμένα
150 γρ μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
Λίγο μπράντι
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι

Σε χαμηλή θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι μας χωρίς να μας πάει χρώμα και προσθέτουμε τα φρούτα μας και το μπράντι αφήνουμε να πάρει μία βράση και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την μαρμελάδα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε μαζί με το κρέας.
TipsΓίνεται με ολόκληρο το φιλέτο η ακόμα και ατομικό. Μπορούμε τώρα τα Χριστούγεννα αντί για μοσχαρίσιο φιλέτο να το κάνουμε με ελάφι.
Καλή όρεξη