
Πασχαλινά κουλουράκια: Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή
Πασχαλινά κουλουράκια: Ήρθε η εποχή για να φτιάξουμε τα κουλουράκια μας.
Πασχαλινά κουλουράκια: Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια. Εμείς ψάχνουμε μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε τα καλύτερα και να μυρίσει το σπίτι μας.
Υλικά1 κιλό αλεύρι
2 φλ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. βούτυρο
1/2 φλ. γάλα
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
ΕκτέλεσηΧτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας να χτυπάμε. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.
Tip: Μπορείτε πριν τα φουρνίσετε να αλείψετε τα κουλουράκια σας με γάλα και καστανή ζάχαρη ώστε να είναι έξτρα τραγανά!