
IKEA κεφτεδάκια: Μας δίνει τη συνταγή για να μην μας λείψουν τα διάσημα κεφτεδάκια της
IKEA κεφτεδάκια: Ποιος δεν έχει δοκιμάσει τα διάσημα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ και ποιος δεν έχει πάει στο κατάστημα μόνο για να τα φάει.
IKEA κεφτεδάκια: Με την πανδημία του κορονοϊού εν εξελίξει και με εκατομμύρια ανθρώπους απομονωμένους στα σπίτια τους, πολλοί έχουν επιθυμήσει τα φαγητά των αγαπημένων τους εστιατορίων. Μια μεγάλη εταιρεία λοιπόν όπως η IKEA, θέλησε να κρατήσει κοντά τους πελάτες με τον καλύτερο τρόπο. Μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή για τα διάσημα σουηδικά κεφτεδάκια, που σερβίρονται στα καταστήματά της ανά τον κόσμο.
«Σας λείπουν τα κεφτεδάκια IKEA; Έχουμε δημιουργήσει μια συνταγή για να φτιάξετε αυτό το νόστιμο πιάτο στο σπίτι σας #IKEAmeatballs», έγραψε στο twitter το υποκατάστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, παραθέτοντας και ένα διάγραμμα με τα συστατικά και την εκτέλεση.
Συνταγή για 4 μερίδες – 16-20 περίπου κεφτεδάκια ΥλικάBREAKING!
IKEA just released the Assembly Instructions for its famous meatballs!!!??#Ikea #ikeameatballs #recipe #lockdown #cooking #stayathome @IKEAUK pic.twitter.com/qFrzPXd0tk— Rita Law (@ritalaw) April 20, 2020
- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- 250 γραμμάρια χοιρινό κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη ή τριμμένη)
- 100 γρ. ψωμιού
- 1 αυγό
- 5 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
- Αλάτι και πιπέρι
- Μια δόση λάδι
- 40γρ. βούτυρο
- 40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150ml ζωμό λαχανικών
- 150ml ζωμό βοδινού
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν

REUTERS/Jessica Gow/Scanpix
Ανακατέψτε τα δυο είδη κιμά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το αυγό και ανακατέψτε. Προσθέστε το γάλα και αλατοπιπερώστε. Πλάστε τα κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο. Βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι ζεστό, προσθέστε απαλά τα κεφτεδάκια σας, μέχρι να πάρουν χρώμα σε όλες τις πλευρές. Όταν ροδίσουν, βγάλτε τα από το τηγάνι. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα στο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30 λεπτά ακόμη.
Για τη σάλτσαΛιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και βοδινού και ανακατέψτε. Βάλτε την κρέμα γάλακτος, τη σόγια και τη μουστάρδα ντιζόν. Αφήστε να σιγοβράσει, μέχρι να πήξει. Σερβίρετε με πατάτες, σε όποια μορφή προτιμάτε.
Καλή όρεξη!