Κώστας Σπυρόπουλος: Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και άλλες δύο ηθοποιούς
Οι καταγγελίες μιλούν για πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κώστας Σπυρόπουλος: Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και άλλες δύο ηθοποιούς

Κώστας Σπυρόπουλος: Οι εξελίξεις πλέον, στον χώρο του θεάτρου τρέχουν με γοργούς ρυθμούς.

Κώστας Σπυρόπουλος: Μετά τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκας για σωματική και λεκτική βία από τον Γιώργο Κιμούλη, έσπασε ο νόμος της σιωπής.

Η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη, η Λουκία Μιχαλά και λίγο αργότερα η Χριστίνα Σαμπανίκου καταγγέλλουν τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση.

Αρχικά, η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική παρενόχληση, στη συνέχεια η συγκλονιστική καταγγελία της Ζέτας Δούκα για λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία από τον Γιώργο Κιμούλη, αλλά και οι καταγγελίες άλλων ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακό εκφοβισμό στο θέατρο, ώθησαν τις τρεις γυναίκες να καταγγείλλουν τον Κώστα Σπυρόπουλο με κοινή ανακοίνωσή τους στα social media.

Η ανακοίνωση

«Ορμώμενες από το θάρρος των γυναικών που με αξιοπρέπεια και παρρησία κατήγγειλαν την σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση και τη σωματική ή λεκτική βία την οποία υπέστησαν από ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την ισχύ και την υπεροχή τους, έναντι των θυμάτων τους, προβαίνουμε σήμερα σε αυτή τη δήλωσή μας και ανακοινώνουμε δημόσια ότι υπήρξαμε θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας και σε όλους τους νέους ανθρώπους να στηρίξουμε τη δημοσίευση τέτοιων περιστατικών ώστε να μειωθούν μέχρι και να εξαλειφθούν.

Αγγελική Λάμπρη, Λουκία Μιχαλά, σας αγαπώ».

Οι τρεις γυναίκες ανήρτησαν την ίδια ανακοίνωση στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Instagram, ενώ πλήθος ηθοποιών, σκηνοθετών και συναδέλφων τους έσπευσαν να εκφράσουν την στήριξή τους.

Τα σχόλια υποστήριξης

Ανάμεσα στα σχόλια συμπαράστασης, ήταν μεταξύ άλλων του Φώτη Σεργουλόπουλου, που έγραψε χαρακτηριστικά στην Τζένη Μπότση: “Από τότε που μου το είπες για πρώτη φορά έβλεπα στο βλέμμα σου πάντα αυτή τη σκιά. Από σήμερα τα μάτια σου θα λάμπουν για πάντα χωρίς το φόβο που τόσα χρόνια έκρυβες όπως μπορούσες. Σ’ αγαπώ και εύχομαι η κόρη σου να είναι ατρόμητη σε όλη της τη ζωή γιατί απλά η μητέρα της έπαψε να φοβάται.”

Παράλληλα, ο Γιώργος Καπουτζίδης σχολίασε στην ανάρτηση της Αγγελικής Λάμπρη: “Είμαι δίπλα σου! Όπως ήμουν και τότε, 22 χρόνια πριν, που ήρθες στο σπίτι μου κλαίγοντας αμέσως μετά από αυτό που σου συνέβη. Θα είμαι δίπλα σου και τώρα, και για όσο χρειαστεί μέχρι να πάρεις τη δικαίωση που σου αξίζει! Μέχρι να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος! Σ’ αγαπώ, είσαι ο πιο ειλικρινής άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου και σε ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου γι’ αυτό!”

“Μπράβο σου αγαπημένη μου”, σχολίασε η Σμαράγδα Καρύδη, ενώ ο Νίκος Ψαρράς – που προσφάτως στήριξε την Ζέτα Δούκα μαζί με τη Δώρα Χρυσικού – έγραψε στη δημοσίευση της Αγγελικής Λάμπρη: “Αγάπη μου!! Δύναμη!”.

Γυναίκες και από τον χώρο της μουσικής, όπως η γνωστή τραγουδίστρια Έλλη Κοκκίνου, εξέφρασαν τη στήριξή τους και τον θαυμασμό για το θάρρος τους, γράφοντας στην Τζένη Μπότση: “Σήμερα μου έδωσες έναν ακόμη λόγο να είμαι περήφανη για εσένα. Σε αγαπώ κουμπάρα μου!”.

Η Χριστίνα Σαμπανίκου καταγγέλλει τον Σπυρόπουλο

Λίγο μετά τη δημόσια καταγγελία των τριών γυναικών, η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας Χριστίνα Σαμπανίκου προστέθηκε στη λίστα των ηθοποιών που καταγγέλλουν τον Κώστα Σπυρόπουλο για πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η Χριστίνα Σαμπανίκου ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την ανακοίνωση των Μπότση, Λάμπρη, Μιχαλά και έγραψε χαρακτηριστικά:

“Προστίθεμαι και εγώ στην δημόσια καταγγελία για τον Κώστα Σπυρόπουλο έχοντας αντίστοιχη εμπειρία. Χρόνια περίμενα αυτή την στιγμή”.

Read more