Κατερίνα Ριτσάτου: Η καθηγήτρια του ΑΠΘ που προστάτευσε τον φοιτητή από τα ΜΑΤ [pic]
Τον προστάτευσε σαν δικό της παιδί
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατερίνα Ριτσάτου: Η καθηγήτρια του ΑΠΘ που προστάτευσε τον φοιτητή από τα ΜΑΤ [pic]

Κατερίνα Ριτσάτου: Η καθηγήτρια του ΑΠΘ, μπήκε μπροστά από τον φοιτητή για να τον προστατέψει.

Κατερίνα Ριτσάτου: Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, κατόπιν κατάληψης από φοιτητές στην Πρυτανεία στο ΑΠΘ, με χρήση χημικών και συλλήψεις από δυνάμεις των ΜΑΤ. Αίσθηση έχει προκαλέσει, μεταξύ άλλων, η εικόνα καθηγήτριας που μπαίνει «ασπίδα» ανάμεσα στο σώμα φοιτητή και ανδρών των ΜΑΤ.

Η γυναίκα είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Θεατρολογίας στο ΑΠΘ, κ. Κατερίνα Ριτσάτου. Μπαίνει μπροστά για να προσπαθήσει να προστατέψει τον φοιτητή της.

Σε δηλώσεις της στο in.gr, η καθηγήτρια επιβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία της και δηλώνει τα εξής: «Μπροστά στα μάτια μου, μπροστά στα μάτια όλων μας, μερικοί αστυνομικοί άρχιζαν να χτυπούν και να τραβούν έναν φοιτητή, ένα παιδί. Κόντευαν να το διαμελίσουν κυριολεκτικά, ενώ εμείς, φοιτητές και καθηγητές διαδηλώναμε ειρηνικά. Προσπάθησα να πάρω θέση εκείνη τη στιγμή. Είμαι δασκάλα, είμαι μάνα, γυναίκα και άνθρωπος. Γι’ αυτό».

Η κ. Ριτσάτου τόνισε όσον αφορά τις επερχόμενες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση: «Δεν θα κάτσουμε ήσυχα, πρέπει να προσπαθήσουμε να προλάβουμε τα χειρότερα, που δεν έχουν φυσικά έρθει ακόμα».

Κυρία Ριτσάτου, σας ευχαριστούμε για το σημερινό μάθημα…

Φωτογραφία από τον Κωνσταντίνο Τσακαλίδη.

Δημοσιεύτηκε από Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ: σε κοινή θέα στις Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Read more